obiščite nas

Najboljša vietnamska ulična hrana in kava. Sedaj v Mariboru!

Naša zgodba

Ngon, okus Vietnama, mali otoček vietnamske kulinarike v Mariboru od februarja 2015 odpira vrata!

Zgodbica se začenja pred več kot tremi leti, med mojim študijem v Angliji. V mali opečnati vrstni hiši je bivala pestra družba, jaz in Matjaž, Slovenca, Manish iz Indije, Paul iz Romunije, June iz Vietnama, vmes pa smo imeli tudi cimre iz Francije in Bangladeša. Ta kulturni kolač je pripeljal do rednih nepozabnih kulinaričnih večerov, za katerimi se mi še danes cedijo sline.

Tako sem spoznal Thu iz Saigona. Tako sem se tudi zaljubil v vietnamsko kuhinjo. Pol leta pozneje sva mesec dni skupaj potovala po Vietnamu. Moja usoda je bila dokončno zapečatena. Pho, Bahn Mi, Spring Rolls, vietnamska kava in bogati svet začimb ter sadja na vsakem koraku ter neverjetna skrb pri pripravi jedi ne glede na to ali si na ulici ali v restavraciji so me očarali.

Dve leti pozneje se s Thu odločiva, da bova živela v Sloveniji. Najina misija je bogato Vietnamsko kulinariko predstaviti novih okusov željnim Slovencem in Slovenkam. Po nekaj borbe z birokracijo in po iskanju primerne lokacije ter kar nekaj truda, da sva jo uredila je napočil dan, ko Vas lahko povabiva v Ngon, okus Vietnama v Mariboru, da poskusite in delite delček bogate vietnamske kulinarike.

Gregor

Ngon, okus Vietnama
email: info@ngon.si
telefon: 00386 40 146 511Our story

Ngon, a taste of Vietnam, is finally open from February 2015 in Maribor!

The story goes back to more than 3 years ago, when I studied in UK. A small english brick house was a home to a group of international students, me and Matt form Slovenia, Manish from India, Paul from Romania, June from Vietnam and occasionally French and Bangladeshi joined us too. This rich cultural mix lead to some unforgettable culinary experiences after which I still long.

That’s how I met Thu. That’s how I fell in love with Vietnamese kitchen. Half a year later, we traveled for a month through Vietnam, from rice fields on the North to a floating market on the South. My destiny was finally set in stone. Pho, Banh Mi, Spring rolls, Ca Phe Sua, a huge variety of spices, fruit, vegetables and carefully prepared food enchanted me.

Two years later, we decided to settle in Slovenia. Why? We have a mission to introduce Vietnamese cuisine to people who appreciate new flavors, healthy and fresh food. After a short struggle with bureaucracy and after looking for convenient place in Maribor the day has arrived, when we can invite You to taste and share Vietnamese cuisine in Ngon Maribor.

Greg

Ngon, a taste of Vietnam
email: info@ngon.si
phone: 00386 40 146 511So many greens in our meal today!! #nomnom #gogreen #homemeal

A photo posted by NgonVietnama (@ngonvietnama) on